ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost lansată “Caravana Biodiversităţii-2015”

14:03 | 18.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai /MOLDPRES/. „Caravana Biodiversităţii” şi-a luat astăzi startul la Chişinău. Acţiunea a fost organizată de Ministerul Mediului pentru a sensibiliza societatea asupra importanţei protecţiei mediului  şi conservării diversităţii biologice, informează MOLDPRES.

„Caravana Biodiversităţii”, ediţia 2015, se va desfăşura în perioada 18-21 mai în diferite localități din țară şi este dedicată Zilei Mondiale a Biodiversităţii, marcată în fiecare an pe 22 mai. Caravana va fi susţinută de experţi de la Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat, Serviciul Piscicol, Institutul de Ecologie şi Geografie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, organizaţii internaţionale de profil, reprezentanţi ai societăţii civile, studenţi ş.a.

La ceremonia de lansare a evenimentului ministrul Mediului, Sergiu Palihovici, a menţionat  că pentru R. Moldova Ziua Internaţională a Biodiversităţii din acest an este istorică, dat fiind faptul aprobării recente a Strategiei naţionale privind diversitatea biologică pentru anii 2015-2020 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia. „Documentele respective vor consolida capacităţile de management, vor asigura cadrul instituţional adecvat pentru soluţionarea problemelor în domeniul mediului, identificînd măsuri viabile pentru informarea şi conştientizarea publicului în acest sens”, a subliniat  Palihovici.

„Obiectivul general al Strategiei constă în crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea calităţii componentelor diversităţii biologice care vor asigura o dezvoltare durabilă a  ţării. Documentul reflectă şi dorinţa R. Moldova de a se apropia cît mai mult de standardele europene”, a specificat ministrul.

Ziua Internaţională a Biodiversităţii a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 2000, pe data de 22 mai, cînd a fost proclamată Convenţia pentru diversitate biologică.  Sloganul sărbătorii din acest an este „Dezvoltare durabilă şi biodiversitate”.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15003289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!