ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere la Riga cu omologul său leton

08:00 | 22.05.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și-a început ieri vizita de două zile în Letonia, unde participă la summit-ul Parteneriatului Estic, cu o întrevedere la Riga cu președintele Letoniei, Andris Bērziņš, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii despre agenda summit-ului Parteneriatului Estic și au trecut în revistă realizările și perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președintele Timofti a prezentat prioritățile de dezvoltare a țării noastre pentru următoarea perioadă, remarcînd importanța solidarității din partea statelor membre ale Uniunii Europene de care are nevoie Republica Moldova pentru a avansa pe calea reformelor.

Nicolae Timofti i-a mulțumit omologului său leton pentru susținerea politică acordată pînă în prezent țării noastre și, în particular, pentru ratificarea de către Letonia a Acordului de Asociere încheiat între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Președintele Letoniei, Andris Bērziņš, a reiterat sprijinul pe care Letonia îl va acorda Republicii Moldova. „Sîntem deschiși să ajutăm Republica Moldova în calea sa europeană”, a spus Andris Bērziņš.

Au fost abordate, de asemenea, aspecte ale relației bilaterale și ale situației regionale.

(Editor L. Alcază)

img15003431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!