ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a avut loc în Japonia

11:52 | 31.05.2015 Categorie: Externe

Tokyo, 31 mai. /MOLDPRES/. Un cutremur puternic a avut loc ieri în largul coastelor de sud ale Japoniei şi a fost resimţit în întreaga ţară, dar fără să provoace victime sau pagube şi fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează BBC News online, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 7,8 şi a fost localizat la 874 de kilometri sud de capitala japoneză Tokyo, la o adîncime de aproximativ 700 de kilometri.

Seismul a avut loc la ora locală 18.30 (14.40, ora României).

Clădiri din Tokyo au fost zdruncinate timp de aproximativ un minut, iar cutremurul a crescut în intensitate, potrivit AFP.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami şi nu au fost semnalate victime sau pagube importante.

Însă pompierii din Tokyo au anunţat că au primit apeluri telefonice în care au fost anunţaţi că persoane au fost rănite, potrivit postului NHK.

Reuters informează că serviciile pe linia trenului de mare viteză Shinkansen între Tokyo şi Osaka au fost întrerupte pentru o scurtă perioadă de timp din cauza întreruperii curentului electric.

"A fost un cutremur foarte puternic. A fost resimţit într-o zonă vastă. Din fericire, pentru că a fost adînc, pericolul de tsunami este mic", a declarat Naoki Hirata de la Centrul de Cercetare pentru Cutremure din cadrul Universităţii din Tokyo.

Japonia este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 a provocat, în martie 2011, un tsunami, soldat cu 20.000 de morţi în nord-estul ţării şi care a provocat un accident la Centrala nucleară Fukushima Daichi.

(Editor L. Alcază)

img15003646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!