ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va oferi circa 160 de mii de euro pentru dezvoltarea Sectorului Apicol

16:40 | 12.06.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. România va oferi 158 de mii de euro pentru „Crearea Sistemului Integrat de Dezvoltare Durabilă a Sectorului Apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova”. Un memorandum în acest sens a fost semnat astăzi de Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, și ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, informează MOLDPRES.

Proiectul urmărește dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare, ambalare de produse apicole la nivel regional și valorificarea potențialului melifer din regiune prin crearea unui sistem de marketing modern.

Totodată, proiectul prevede instruirea a de 100 de apicultori locali privind utilizarea programelor de implementare a standardelor internaţionale de calitate.

„Modernizarea producătorilor apicoli și introducerea de noi standarde de calitate aliniate la normele  europene vor permite apicultorilor să beneficieze din plin de avantajele Acordului de liber schimb, aprofundat și cuprinzător dintre UE și Republica Moldova”, a afirmat Lazurca.

Inițiativa a fost pregătită în cadrul unui proiect de twinning din domeniul dezvoltării regionale, finalizat în 2014, la care au participat, în calitate de parteneri, instituții publice din România și din Franța.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază) 

img15003976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!