ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a participat la o acțiune de comemorare a poetului Mihai Eminescu

12:06 | 15.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi la o acțiune de comemorare a poetului Mihai Eminescu, de la a cărui moarte s-au împlinit 126 de ani, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șeful statului a depus flori și a păstrat un moment de reculegere la bustul poetului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” din Chișinău.

Poetul Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850 și a decedat la 15 iunie 1889. Opera poetului rămîne a fi de o valoare incontestabilă, actualitatea scrierilor sale fiind recunoscută în spațiul românesc și pe întreg continentul european.

(Editor L. Alcază)

img15004052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!