ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană va acorda 64 mln de euro pentru dezvoltarea agriculturii Republicii Moldova

17:18 | 16.06.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind implementarea Programului ENPARD Moldova -  Suport pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, comunică MOLDPRES.

Acordul prevede oferirea a 64 de milioane de euro. Pentru a primi acești bani, Republica Moldova va trebui să îndeplinească mai multe condiții, inclusiv obținerea progreselor în implementarea acțiunilor prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Perioada de executare a Acordului constituie 84 de luni.

Ion Sula, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a declarat că implementarea Programului ENPARD va contribui la dezvoltarea capacităților de export al principalelor produse de pe piața din Republica Moldova pe piața UE. Totodată, condițiile de muncă și trai în regiunile rurale vor fi îmbunătățite, iar securitatea și siguranța alimentară vor fi asigurate prin implementarea unor politici durabile.

Acordul urmează a fi ratificat de Parlament.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan) 

img15004104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!