ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În urma renumărării voturilor în unele localități, rezultatele alegerilor nu s-au schimbat

16:47 | 26.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a declarat astăzi, în cadrul unei ședințe, că în urma renumărării voturilor în localitățile din țară unde a fost solicitată această procedură rezultatele alegerilor au rămas aceleași, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Ciocan, în unele localități, cum ar fi orașul Sîngerei sau comuna Țînțăreni din Anenii Noi, candidatul care a solicitat renumărarea voturilor s-a dovedit că are cu un vot mai puțin decît avea înainte de renumărare.

„Pentru renumărarea voturilor se cheltuiesc circa zece mii de lei. Îndemnăm pe toți cei care solicită această procedură să se gîndească bine înainte de a depune cerere”, a afirmat Ciocan.

Conform legii, în cazul dezacordului cu rezultatele preliminare ale votării, pînă la confirmarea rezultatelor de către instanţele abilitate, concurenţii electorali pot solicita acestor instanţe să dispună renumărarea voturilor.

Duminică în 457 de localități din țară se va desfășura turul doi de scrutin pentru alegerile locale, iar în trei localități va avea loc votarea repetată.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

 

img15004353

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!