ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Cahul a găzduit cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului internaţional “Nufărul alb”

10:57 | 04.07.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Zeci de colective artistice din cinci ţări au participat în perioada 2-4 iulie la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor “Nufărul alb”, organizat în raionul Cahul, informează MOLDPRES.

Programul festivalului a inclus mai multe evenimente, unele dintre care au devenit deja tradiţionale. Ca şi în alţi ani ceremonia de deschidere a început  cu o paradă a portului popular, iar la  spectacolul de inaugurare fiecare participant s-a prezentat cu o carte de vizită artistică. Concertul a fost susţinut de colective din Belarus, Bulgaria, România și Ucraina,  care au oferit  programe de excepţie  în Piaţa Horelor din centrul oraşului Cahul.

Pe lîngă acţiunile concertistice, în cadrul festivalului s-a desfăşurat o expoziţie-concurs cu vînzare a lucrărilor de artizanat. 15 meşteri populari din ţara noastră  au prezentat  diferite  obiecte – măşti din lemn, lucrări din papură, suvenire din lut ş.a.

Pentru cahuleni festivalul “Nufărul alb” a avut o semnificaţie dublă, deoarece în aceste zile oraşul a marcat 513 ani de la prima atestare documentară.

Primul festival “Nufărul alb” a avut loc  în iulie 1989 şi de atunci se desfăşoară o dată la doi ani. În 1993 evenimentul a fost inclus în calendarul oficial al Federaţiei Internaţionale a Festivalurilor Folclorice.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15004572

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!