ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost organizat pentru prima oară Festivalul Internațional ”Adrian Păunescu”

13:01 | 26.07.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Prima ediție a Festivalului Internațional  ”Adrian Păunescu” se desfășoară astăzi în comuna Copăceni, raionul Sîngerei, la baștina cunoscutului poet român, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de către Ludmila Balan, prezentatoare de televiziune, fostă moderatoare a unor emisiuni pentru copii la IPNA ”Teleradio-Moldova”.

Solicitată de MOLDPRES, Ludmila Balan a  menționat că este bucuroasă să inițieze o asemenea  manifestare a unui poet român, născut în R. Moldova.

”Dacă în România s-au născut Mihai Eminescu, Ion Creangă, Vasile Alecsandri, atunci  în țara noastră – Adrian Păunescu. Vom face astăzi o șezătoare pe prispa casei în care el  a văzut lumina zilei și în curtea căreia am instalat o scenă mare. Va fi un festival, care ne va aminti de Cenaclul ”Flacăra”, organizat  cîndva de către marele poet la București”, a  remarcat Ludmila Balan.  

La eveniment vor participa  Viorel Burlacu, ArtGroup ”Bravissimo”, Valentin Delinschi, Costi Burlacu, Valentin Uzun, Formația ”Catharsis”, Corina Ţepeş, Valy Boghean, Cristina Scarlat și alții. În cadrul festivalului vor fi recitate versuri ale distinsului poet.

Adrian Păunescu s-a născut  la 20 iulie 1943 în comuna Copăceni, județul Bălți. A fost poet, eseist,  publicist, textier,  director de reviste, traducător și politician. În anii 70 a condus Cenaclul literar-muzical ”Flacăra”, interzis de către autoritățile comuniste în 1985. Pe 31 august  2010 el a fost ales membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei. În același an, pe 5 noiembrie, s-a stins din viață la București.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15004989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!