ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova rămîne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei

14:31 | 27.07.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu omologul polonez,  Konrad Pawlik, subsecretar de stat pentru dezvoltarea cooperării, diaspora poloneză şi politica de Est, care efectuează, în perioada 24 - 27 iulie, o vizită în R. Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii au apreciat înalt dinamica şi consistenţa dialogului politic bilateral. În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru susţinerea constantă din partea Poloniei a parcursului european al Republicii Moldova, promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa UE şi asistenţa financiară acordată în diverse domenii, în special în agricultură şi educaţie.

La rîndul său, secretarul de stat Konrad Pawlik a anunţat că R. Moldova va rămîne, pentru următorii 5 ani, ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei.

Oficialul a mai menţionat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE reprezintă o perioadă crucială pentru ţara noastră, asigurînd autorităţile de sprijinul ferm al Poloniei pentru continuarea reformelor.

De asemenea, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind organizarea, pînă la finele anului curent, a comisiei mixte  moldo-poloneze pentru integrare europeană, precum şi a comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

(Editor M. Jantovan)

img15005008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!