ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Sud a anunțat sfîrșitul epidemiei de coronavirusul MERS

10:40 | 28.07.2015 Categorie: Externe

Seul, 28 iul. /MOLDPRES/. Premierul sud-coreean Hwang Kyo-ahn a anunțat că epidemia de coronavirusul MERS a luat sfîrșit, informează  Yonhap şi b1.ro,citate de MOLDPRES.

Hwang a declarat că, după ce au fost luate în calcul mai multe date, "personalul medical și guvernul consideră că oamenii nu mai au motive să-și facă griji". Numărul de oameni diagnosticați cu MERS a rămas același, 186, în ultimele 23 de zile, ultimul pacient suspectat fiind externat din spital ieri. Șansele de a fi depistat un nou caz sînt considerate a fi mici.

În această țară, 36 de persoane au murit și 186 au fost contaminate cu MERS, de la primul diagnostic ce a fost stabilit pe 20 mai la un bărbat revenit dintr-o vizită în Arabia Saudită.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, virusul are o rată a mortalității de 35%. Deocamdată nu există niciun tratament pentru acesta.

 

/Editor M.Cucu/

img15005024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!