ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FC Barcelona şi Athletic Bilbao au fost amendate după finala Cupei Spaniei

12:16 | 28.07.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Comisia Națională împotriva Violenței, Rasismului și Xenofobiei din Spania a decis astăzi sancţiunile pentru cluburile Barcelona şi Athletic Bilbao, după ce fanii celor două grupări au fluierat copios imnul Spaniei, înainte de finala Cupei Regelui, cîştigată de Messi şi compania cu 3-1, informează MOLDPRES.  

Astfel, conform cotidianului AS, clubul catalan va fi amendat cu 66.000 de euro, în timp ce învinşii de pe Camp Nou vor plăti 18.000 de euro. Cea mai drastică amendă a primit-o Federaţia Spaniolă de Fotbal, care va scoate din conturi 123.000 de euro. 

Măsurătorile acustice făcute la momentul intonării imnului Spaniei au arătat un nivel de zgomot de 119 decibeli, adică tot atît cît face un avion de pasageri la momentul culminant al desprinderii de pistă în timpul decolării. 

La momentul respectiv, oficialitățile din Țara Bascilor au susținut că ”ar fi o eroare să se sancționeze cluburile pentru decizia fanilor lor”, aducînd ca argument și ”dreptul la liberă exprimare” al suporterilor basci și catalani.

(Editor A. Răileanu)

img15005030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!