ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stoltenberg: NATO asigură Turcia de "solidaritatea sa puternică"' în fața "terorismului"

14:50 | 28.07.2015 Categorie: Externe

Bruxelles, 28 iul. /MOLDPRES/.Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat marți  Turcia de "solidaritatea puternică" a Alianței în fața "terorismului", în deschiderea unei reuniuni de urgență la Bruxelles, solicitată de Ankara, în contextul dublei sale ofensive împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și a rebelilor kurzi, relatează AFP și DPA, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Această reuniune "este oportună pentru a reacționa la instabilitatea de la porțile Turciei și la frontierele NATO", a afirmat Stoltenberg, relevînd că "terorismul în toate formele sale nu poate fi în niciun caz tolerat sau justificat".

La cererea Turciei, ambasadorii celor 28 de țări membre NATO s-au reunit marți la Bruxelles pentru consultări cu privire la creșterea tensiunii între Ankara și o parte a rebelilor kurzi, pe de o parte, și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), pe de alta.

Cu o zi în urmă, Stoltenberg a amintit că NATO a desfășurat deja — de la începutul anului 2013 în sud-estul Turciei — baterii de rachetă Patriot pentru a contribui la apărarea antiaeriană a țării.

 

 

/Editor M.Cucu/

img15005036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!