ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Centrul „C. Brâncuşi” a fost vernisată o expoziţie a grupului de creaţie „Vibraţie”

17:09 | 30.07.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. O expoziţie a grupului de creaţie „Vibraţie”, din care fac parte şapte pictori, a fost vernisată astăzi la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 152 de lucrări realizate de cei şapte membri ai grupului: Ion Chitoroagă, George Petrea, Alexandru Bulat, Gheorghe Jalbă, Vasile Didic, Anatol Lazarev şi Ilie Leu.

Solicitat de MOLDPRES, criticul de artă Tudor Braga a  menţionat că este pentru a doua oară cînd membrii grupului îşi expun lucrările pe simeze la Centrul „C. Brâncuşi”. „Grupul „Vibraţie” este la cel de-al zecelea an al existenţei sale. În acest răstimp grupul a înregistrat salturi calitative. Eminenţa cenuşie a acestuia este Ion Chitoroagă. Cei şapte pictori şi-au expus lucrările în mai multe localităţi din spaţiul rural, iar în curînd vor ajunge cu o expoziţie şi în oraşul Bălţi”, a specificat Tudor Braga.

Potrivit preşedintelui Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, ceea ce îi uneşte pe cei șapte pictori este dragostea faţă de artă, natură şi culoare. „Prin activitatea lor, ei contribuie la dezvoltarea artei plastice din Moldova”, a subliniat preşedintele UAP.

La rîndul său, criticul de artă Eleonora Sîtnic a afirmat că expoziţia trebuie privită şi studiată cu atenţie. ”Fiecare lucrare din cadrul ei ne îndeamnă la meditaţie”, a spus Eleonora Sîtnic.

„Astăzi este ziua vibraţiei. Este ziua grupului nostru. În cei zece ani, nimeni n-a părăsit grupul, dimpotrivă s-au asociat şi alţii. Noi am dat dovadă de maturitate, esenţă profesionistă şi am devenit o şcoală de creştere, un model de dragoste faţă de plaiul natal”, a accentuat artistul plastic Ion Chitoroagă.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 20 august 2015.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img15005093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!