ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictori din Bistriţa-Năsăud, România şi-au expus lucrările la Chişinău

17:53 | 31.07.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Nouăsprezece pictori din  Bistriţa-Năsăud, România şi-au etalat lucrările în cadrul unei expoziţii, vernisate astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Expoziția prezintă 50 de lucrări realizate de membrii Grupului artistic de la Bistriţa - Miron Duca, Vasile Tolan, Grigore Bradea, Mihai Perca, Octavian Stoia şi alţii.

Solicitat de MOLDPRES,  directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei Tudor Zbîrnea a afirmat că expoziţia face parte din proiectul „Dialoguri culturale”,  realizat de către Consiliul Judeţean Bistriţa. „Este o expoziţie care ne bucură prin anvergura ei, pentru că sînt artişti de valoare, cunoscuţi nu numai în România, dar şi în alte ţări. Este o expoziţie bogată, cu stiluri diferite, care se va bucura de succes”, a constatat Tudor Zbîrnea.

Potrivit preşedintelui Uniunii Artiştilor Plastici Dumitru Bolboceanu, vernisajul de astăzi nu este prima colaborare cu artiştii plastici din Bistriţa, anterior unii dintre ei şi-au mai expus lucrările la Chişinău. „Sper ca această colaborare să aibă viitor”, a accentuat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud  Alexandru Pugna a menţionat pentru agenţie  că în cadrul proiectului „Dialoguri culturale” a venit la Chişinău o delegaţie de peste 100 de persoane, care vor organiza  în aceste zile diverse acţiuni culturale - concerte, expoziţii, întîlniri cu scriitorii ş.a.

„Este o acţiune de înaltă vibraţie românească. Am venit să aducem o parte din bogăţia spirituală a judeţului nostru, cu sufletul deschis pentru a ne cunoaşte mai bine. Ne dorim ca aceste punţi spirituale să aibă continuitate”,  a subliniat Alexandru Pugna.

"Grupul artistic de la Bistriţa" s-a format în 1981 şi cuprinde actualmente un număr de 44 de membri.  

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 2 septembrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

 

img15005130

img15005130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!