ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost inaugurată o expoziţie despre judeţul Bistriţa-Năsăud, România

15:38 | 01.08.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. O expoziţie cu genericul „Valori cultural-istorice din judeţul Bistriţa-Năsăud, România”, a fost vernisată astăzi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 24 de bannere şi a fost organizată de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu„ la Chişinău în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud din România și Primăria Municipiului Chișinău.

Solicitat de MOLDPRES directorul ICR, Valeriu Matei, a menţionat că manifestarea se înscrie în cadrul seriei de evenimente ce se desfășoară  la Chișinău în perioada 31 iulie-2 august, sub genericul ”Dialoguri culturale în comunitățile românești de dincolo de granițe”, organizată sub patronajul părții române.

„Începînd cu acest an, vom prezenta în fiecare lună în R. Moldova cultura unui judeţ din România”, a subliniat Valeriu Matei.

Potrivit sursei citate, expoziţia are drept scop prezentarea obiectivelor cultural–istorice ale judeţului Bistriţa-Năsăud, precum ar fi: muzee şi case memoriale ale scriitorilor români născuţi pe aceste meleaguri (Andrei Mureşanu, George Coşbuc, Liviu Rebreanu), biblioteci, biserici, monumente de patrimoniu (Casa Argintarului), locuri istorice, rezervații, ansambluri artistice etc., menite să trezească interesul publicului larg din Chișinău față de comorile tezaurului cultural românesc din această zonă a Transilvaniei.

La rîndul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, a afirmat că proiectul ”Dialoguri culturale în comunitățile românești de dincolo de granițe” urmează să contribuie la consolidarea relațiilor culturale dintre R. Moldova şi România.

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img15005144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!