ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățămînt vor fi desemnați de către autoritățile locale

14:25 | 25.08.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățămînt general din țară vor fi desemnați de către autoritățile publice locale pînă pe data de 23 septembrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației, Corina Fusu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului, în perioada 17 august – 1 septembrie 2015 sînt organizate consultații publice pe marginea modificării regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în instituțiile de învățămînt general. Astfel, societatea civilă poate veni cu propuneri și idei pentru a îmbunătăți mecanismului de concurs.

Totodată, Corina Fusu a spus că optează pentru descentralizarea puterii în stat și va oferi mai multă putere de decizie autorităților publice locale în procesul de elaborare și dezvoltare a sistemului educațional.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Național nu va mai stabili standardul minim de competențe profesionale și manageriale ale candidaților la funcția de director și nici nu va putea efectua testarea scrisă a doritorilor de a participa la concurs.

Noile prevederi mai prevăd ca funcția de director și director adjunct nu va mai putea fi asigurată  de către un interimar timp de șase luni.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img15005632

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!