ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS: Țările care nu respectă regulile sanitare mondiale în cazul Ebola ar putea fi sancționate

14:20 | 26.08.2015 Categorie: Externe

Geneva, 26 aug. /MOLDPRES/.Țările care nu respectă regulile sanitare mondiale, după deficiențele semnalate în răspunsul la epidemia de Ebola, ar putea fi sancționate, a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

OMS a creat un comitet pentru a analiza răspunsul său global la epidemia de Ebola, care a primit numeroase critici pnă în prezent, precum și motivele pentru care atît de multe țări au ignorat regulile sanitare internaționale adoptate în urmă cu un deceniu de 194 de țări membre ale organizației.

Lipsa de conștientizare cu privire la aplicarea acestor reguli și capacitatea scăzută a sistemului de sănătate — în special în țările africane cu venituri mici, cele mai afectate de Ebola, sînt parțial criticabile, potrivit președintelui acestui comitet, Didier Houssin.

Acesta a declarat că nu este convins de eficiența unui sistem de sancțiuni în sectorul asistenței medicale, dar a subliniat că acel comitet pe care îl conduce va studia problema în legatură cu răspunsul la Ebola.

Directorul general al OMS, dr.Margaret Chan, a afirmat că organizația pe care o conduce, precum și alte entități au fost "copleșite" de Ebola și a lansat un apel pentru reforme rapide.

Epidemia de Ebola, soldată cu 11.300 de morți din Guineea, Liberia și Sierra Leone, conform estimărilor, ar trebui să fie eradicată până la sfârșitul anului, mai scrie sursa citată.

img15005655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!