ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va negocia cu România o nouă Convenţie privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

14:16 | 26.08.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Executivul Republicii Moldova va negocia cu Guvernul României o nouă Convenţie pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi capital. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o decizie prin care a împuternicit delegaţia oficială pentru negocierea documentului, comunică MOLDPRES.

În prezent între R. Moldova şi România există o Convenţie care este pusă în aplicare din 1 ianuarie 1997, însă prevederile acesteia depăşesc realitatea economică, constată Ministerul Finanţelor.

Documentul va intra în vigoare la data ultimei notificări şi prevederile sale vor avea efect la sau după 1 ianuarie a anului calendaristic, imediat următor anului în care Convenţia va intra în vigoare.

Actualmente Republica Moldova are semnate acorduri pentru evitarea dublei impuneri cu 47 de țări partenere. Pînă în prezent nici unul dintre  acestea nu a fost denunţat de partea moldovenească sau statele partenere.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

 

img15005663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!