ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproximativ 50 de refugiați au fost găsiți morți într-un camion în Austria

10:40 | 28.08.2015 Categorie: Externe

Viena, 28 aug. /MOLDPRES/. Circa 50 de refugiați au fost găsiți morți joi într-un camion în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizînd că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare, scrie agenția Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Un purtător de cuvînt al Ministerului austriac de Interne a confirmat faptul că un camion a fost găsit pe o autostradă parcat în apropierea orașului Pandorf. ''Din păcate, există mulți morți acolo'', a afirmat el, adăugînd că nu știe numărul exact al persoanelor decedate, pe care le-a descris drept refugiați.

Potrivit lui Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, camionul găsit este înmatriculat în Ungaria și poliția ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma șoferului.

El a menţionat că poliția austriacă a informat Budapesta că șoferul camionului era un român. "Se pare că victimele erau imigranți, iar operațiunea era una de trafic de ființe umane", a spus el.

Reuters precizează că zeci de mii de persoane refugiate din zonele de criză din Orientul Mijlociu și Africa încearcă să ajungă în Europa.

 

/Editor M.Cucu/

img15005701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!