ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Valeriu Duminică s-a clasat pe locul 7 la Mondiale

11:58 | 28.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Valeriu Duminică (81 kg) s-a situat, ieri, pe locul șapte la Campionatul Mondial de judo, care se desfășoară la Astana, Kazahstan, comunică MOLDPRES.

El i-a învins, în ordine, pe Marcel Ott ( Austria), Carlos Luz (Portugalia), Lorenzo Nasiemento (Spania), iar în disputa pentru calificarea în semifinală i-a cedat lui Antoine Valois-Forstier (Canada). În recalificări a fost învins de Victor Penalbier, Brazilia, care în faza grupelor l-a întrecut pe compatriotul Sergiu Toma. Acesta reprezintă la Mondiale Emiratele Arabe Unite.

Coechipierul Nicon Zaboroşciuc, care a concurat de asemenea la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, a cedat în primul meci disputat.

În prima zi de întreceri la Mondiale au fost eliminate din concurs, în faza inaugurală, Cristina Budescu şi Tatiana Osoianu, ambele la categoria de 48 de kilograme.

Cea mai înaltă performanţă la Mondiale a înregistrat-o Victor Florescu, vicecampion mondial la categoria de pînă la 90 de kilograme (Birmingham, 1999).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img15005707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!