ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atleta Zalina Marghieva a ocupat locul 8 la Campionatul Mondial

12:17 | 28.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Sportiva moldoveană Zalina Marghieva s-a situat, ieri, pe locul opt la Campionatul Mondial de la Beijing (China), proba aruncarea ciocanului, relatează MOLDPRES. 

Ea a ocupat acest loc după ce în cea mai bună încercare (a cincea) a fixat rezultatul de 72,38 metri. În preliminarii atleta a înregistrat 72,99 metri. Cea mai bună performanţă personală este egală cu 74,06 metri. 

Campioană a devenit Anita Wlodarczyk (Polonia, 80,85 metri). Pe locul doi s-a clasat Wenxiu Zhang (China, 76,33 metri), iar pe trei – Alexandra Tabernier (Franța, 74,02 metri).

La Mondiale au participat încă trei sportivi moldoveni. Roman Prodius (maraton) s-a situat pe locul 31. Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului) s-a plasat pe treapta cu numărul 23. Marina Marghieva-Nikişenko (aruncarea ciocanului) s-a poziționat pe locul 25.

Zalina Marghieva este cea mai bună atletă moldoveană în ultimii ani. Ea a concurat şi în finala Jocurilor Olimpice de la Londra. Atleta a revenit în  arena internațională după o suspendare pe un termen de doi ani pentru dopaj.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15005708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!