ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcționarii vor învăța limba română la un nivel avansat

13:31 | 28.08.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova a lansat astăzi nivelul C1 de însușire a limbii române pentru specialiștii din sectorul bugetar. Nivelul C1 este unul avansat, iar predarea lui va avea loc după metoda e-learning în cadrul Programului ”Învățăm româna la distanță”, implementat de ANTEM, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, comunică MOLDPRES.

”ANTEM desfășoară intens și foarte conștiincios activitățile legate de însușirea limbii române de către funcționari și vă asigur că va beneficia în continuare de susținere deplină din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Cunoașterea limbii oficiale oferă posibilități mai mari de plasare în cîmpul muncii, dar și de a atinge un nivel adecvat de înțelegere cu publicul pentru care activăm”, a menționat în context Loretta Handrabura, ministru al Tineretului și Sportului, au precizat surse de la asociația sus-numită.

”Domeniul administrării publice, pe care îl abordează cu succes ANTEM, este unul important. Acești angajați sînt responsabili de promovarea reformelor vitale pentru societatea noastră și de aceea au nevoie de abilități lingvistice solide”, a remarcat Liubomir Chiriac, directorul IDIS ”Viitorul”.

Cursurile de însușire a limbii române la nivelul C1 pentru funcționari vor fi desfășurate în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2015 și vor fi urmate de cel puțin 30 de persoane, a specificat Lucia Cucu, directorul ANTEM.

În prezent de cursurile gratuite, organizate de ANTEM în cadrul Programului ”Învățăm româna la distanță” beneficiază aproximativ 1200 de persoane. Totodată, alți peste 5000 de angajați din sectorul bugetar au urmat pînă acum cursurile desfășurate în cadrul Programului ”Instruirea lingvistică a funcționarilor publici din R. Moldova”, implementat cu suportul Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE şi Guvernului Finlandei.  

(Editor M. Jantovan)

img15005710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!