ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursurile pentru selectarea băncilor care vor prelua conturile trezoreriale ale BEM, BS și Unibank vor fi anunţate mîine

11:22 | 31.08.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Concursurile pentru selectarea băncilor care vor prelua conturile trezoreriale ale Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, aflate în proces de lichidare, vor fi anunţate mîine, 1 septembrie, a declarat astăzi Premierul Valeriu Streleț. Concursurile vor fi organizate de Ministerul Finanțelor etapizat, pe durata întregii luni, informează MOLDPRES.

„Conturile trezoreriale nu vor fi transferate la „Poșta Moldovei”. Aceasta va prelua de la cele trei bănci doar plățile curente, ca ulterior, la alegerea beneficiarilor, să fie transferate la băncile care, la fel prin concurs, urmează a fi selectate de către Casa Națională de Asigurări Sociale”, a menţionat Prim-ministrul, după depunerile de flori de la busturile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor din capitală.

„Eu sper foarte mult și cred că procesul va decurge într-o manieră organizată, corectă, fără a provoca disconfort pentru cetățeni sau o situație de alertă”, a mai spus Premierul.

Pensiile şi alte alocaţii sociale vor fi achitate prin intermediul întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”, de la 1 septembrie 2015, potrivit unei hotărîri de Guvern elaborată în baza recomandărilor Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Prestațiile sociale vizate sînt toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocația socială de stat, alocația lunară de stat, indemnizația de maternitate, indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestațiile sociale acordate șomerilor, ajutorul social.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img15005725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!