ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bust al poetului Andrei Mureşanu a fost dezvelit la Chişinău

14:31 | 31.08.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Un bust al poetului Andrei Mureşanu, autorul versurilor imnului  "Deşteaptă-te, române", a fost dezvelit astăzi la Chişinău, pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, relatează MOLDPRES.

Sculptura a fost realizată în bronz de artistul plastic Andrei Gavrilaş din România şi reprezintă o donaţie din partea Consiliului judeţean Bistriţa-Năsăud.

Andrei Mureşanu a fost unul dintre fruntaşii revoluţiei române din Transilvania din anul 1848. În toiul revoluţiei a scris şi publicat imnul "Un răsunet", cunoscut sub numele "Deşteaptă-te, române", care a devenit marşul revoluţionarilor români din Transilvania, iar după 1989 - imnul de stat al României. Între anii 1990-1994 "Deşteaptă-te, române" a fost şi imnul Republicii Moldova.

Bustul lui Andrei Mureşanu a fost instalat lîngă busturile lui Octavian Goga şi George Bacovia. 

(Reporter D. Moraru, editor M. Jantovan)   

img15005731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!