ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot va juca cu David Ferrer la US Open

14:29 | 31.08.2015 Categorie: Sport

 

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot va juca, conform tragerii la sorţi, cu David Ferrer, Spania, în primul tur al turneului de Mare Slam US Open, care va demara astăzi, relatează MOLDPRES. 

Partenerul său de întrecere se situează pe locul 7 în clasamentul mondial. El a participat la 12 ediţii ale turneului US Open. Cea mai bună performanță este calificarea în semifinale în 2007 şi 2012. David Ferrer a cîștigat 24 de turnee și a obținut premii bănești în valoare de peste 26 mln de dolari. 

Radu Albot ocupă locul 85 în topul ATP. El a fost admis, în premieră, pe tabloul principal al competiţiei graţie bunelor rezultate înregistrate anul curent. El s-a calificat în finalele de la patru turnee - Poznan, Calcutta, Moscova și Praga. 

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. El a cîștigat în cariera sa 16 turnee la individual și 15 la dublu. În anul curent a promovat, în premieră, în top-100 mondial. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15005732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!