ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Vasile Diaconu s-a clasat pe locul 5 la Mondialele de cadeţi

16:26 | 31.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diaconu (63 kg) s-a situat pe locul cinci la Campionatul Mondial de cadeţi, încheiat ieri la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), relatează MOLDPRES.

Acesta-i cel mai bun rezultat obţinut de membrii loturilor naţionale de stil liber şi greco-roman.

În optimile de finală ale competiţiei au cedat Ion Butnaru (46 kg), Gheorghe Marinciu (52 kg).

Pe locul şapte s-a clasat coechipierul Nicolae Grahmez (54 kg). Florenţa Diaconu, 46 kg, a concurat în recalificările categoriei sale unde a cedat în primul meci disputat.

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au evoluat de asemenea modest la Mondiale. 

Artiom Deleanu (42 kg), Ion Gaidarji (58 kg) şi Ion Nicoară (85 kg) au trecut de faza calificărilor, dar au cedat în optimile de finală ale turneului. 

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, SUA, 1996.  Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al URSS, campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15005734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!