ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sea Breeze 2015: Aproximativ 2.500 de militari vor participa la exerciții NATO în Marea Neagră

09:50 | 01.09.2015 Categorie: Externe

Bruxelles, 1 sept. /MOLDPRES/. Forțele navale NATO vor desfășura, în perioada 31 august-12 septembrie, noi exerciții militare în Marea Neagră, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

La aceste exerciții vor participa aproximativ 2.500 de militari din SUA, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia și Ucraina.

Exercițiile Sea Breeze 2015 se vor desfășura într-o zonă de 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei.

Peste 150 de echipamente, nave, submarine, elicoptere, avioane şi vehicule vor fi folosite de militari în aceste exerciții.

Manevrele vor fi dedicate misiunilor de interceptare, luptei împotriva submarinelor și a vaselor mici, precum și operațiunilor de căutare și de salvare pe mare.

Comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, a declarat că "acest exercițiu reprezintă o oportunitate importantă de a lucra cu partenerii noștri și de a desfășura pregătiri semnificative în domeniile terestru, aerian, maritim etc".

 

/Editor M.Cucu/

img15005738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!