ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va acorda Franţei cinci milioane de euro pentru construcţia unei noi tabere la Calais

10:20 | 01.09.2015 Categorie: Externe

Bruxelles, 1 sep. /MOLDPRES/. Comisia Europeană va acorda Franţei cinci milioane de euro pentru construcţia unei noi tabere de imigranţi la Calais, a anunţat vicepreşedintele CE Frans Timmermans, care a vizitat luni portul, alături de alţi oficiali europeni, scrie Euronews în pagina online, consultată de Mediafax şi MOLDPRES.

Pentru Marea Britanie şi Franţa, Calais este punctul central al crizei imigranţilor, mii de oameni locuind acolo într-o tabără improvizată supranumită "Jungla", unde situaţia umanitară este insuportabilă.

"Vom acorda autorităţilor franceze cinci milioane de euro", a afirmat Timmermans. Banii "vor fi folosiţi pentru a înfiinţa o tabără care poate acorda asistenţă umanitară unui număr de aproximativ 1.500 de imigranţi. Banii vor fi folosiţi de asemenea pentru transportul solicitanţilor de azil către alte destinaţii din Franţa", a adăugat el.

Mii de imigranţi locuiesc în prezent într-o tabără improvizată la Calais, în corturi fragile, cei mai mulţi avînd intenţia de a se urca în camioanele care se îndreaptă spre Marea Britanie. În ultimele luni, autorităţile au construit un gard pentru a împiedica imigranţii să mai urce în camioane.

 

/Editor M.Cucu/

img15005739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!