ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel constată că nu există niciun dialog constructiv între Rusia şi NATO

11:00 | 01.09.2015 Categorie: Externe

Berlin, 1 sep. /MOLDPRES/.Un dialog constructiv între NATO și Rusia nu există deocamdată, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Berlin, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, informează agenția de presă TASS, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Un dialog constructiv între NATO și Rusia nu există la ora actuală", a recunoscut Merkel. În același timp, cancelarul federal german a amintit că "s-a pronunțat și se pronunță pentru menținerea Actului Fondator NATO-Rusia".

De asemenea, potrivit Angelei Merkel, politica Moscovei "nu oferă motive pentru inactivitate" și deja au fost luate o serie de măsuri. "Însă nu intenționăm să provocăm Rusia", a subliniat cancelarul federal german.

"Trebuie să ținem cont de echilibrul în materie de securitate", a spus Angela Merkel, referindu-se la amplasarea de arme nucleare pe teritoriul Germaniei și la modernizarea lor. "Dacă este să privim politica Rusiei în domeniul militar, nu putem pretinde că nu s-a întîmplat nimic", a subliniat Angela Merkel.

 

/Editor M.Cucu/

img15005742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!