ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a ţinut o prelegere inaugurală la Universitatea de Stat din Moldova

14:31 | 01.09.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Valeriu Streleţ a mers astăzi la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova pentru a-i încuraja pe studenţii anului I de studii, îndemnîndu-i să persevereze la învățătură, a relatat agenției MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Şeful Executivului, absolvent şi el al acestei facultăţi, a mărturisit că a intrat cu mari emoții în incinta Blocului central al USM, exact ca și în anul 1987, cînd a păşit în acest edificiu în calitate de student. „La Facultatea de Istorie s-au format oameni de stat și patrioți ai țării noastre și anume aici am decis să punctez o serie de gînduri, idei și direcții definitorii pentru activitatea Guvernului în perspectivă scurtă și medie de timp”, a spus Premierul.

În cadrul discursului public, Prim-ministrul a vorbit în faţa profesorilor şi studenţilor despre poziţia sa faţă de independență, statalitate, reforma administrației publice, sistemul bancar, economie şi bunăstarea oamenilor. „Justiția, statul de drept, combaterea corupției sînt elemente definitorii pentru readucerea încrederii cetățenilor și oamenilor de afaceri în lege și în dreptate. Cît timp funcționarii publici, judecătorii, procurorii, polițiștii, angajaţii de la FISC, vameșii, inspectorii de tot soiul vor trata funcția publică ca pe o mană cerească aducătoare de venituri fără nici un fel de riscuri – atît timp va fi necesară consolidarea tuturor forțelor sănătoase ale societății pentru a ne debarasa de acest flagel”, a declarat Valeriu Streleţ.

Studenţii au avut posibilitatea să îi adreseze Premierului întrebări, subiectele axîndu-se, în mare parte, pe situaţia din sectorul financiar-bancar şi problemele din stînga Nistrului.

(Editor L. Alcază)

img15005754

img15005754

img15005754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!