ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chişinăul califică reţinerea unui grup de jurnalişti drept un nou gest neprietenos din partea Tiraspolului

18:01 | 01.09.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Autorităţile moldoveneşti condamnă cu hotărîre acţiunile provocatoare ale structurilor transnistrene, ce denotă ignorarea de către Tiraspol a înţelegerilor existente în domeniul asigurării libertăţii circulaţiei populaţiei între cele două maluri ale Nistrului, precum şi încălcarea continuă a drepturilor omului şi a libertăţii cuvîntului în regiune, informează MOLDPRES citînd Biroul pentru reintegrare. 

Un comunicat de presă al instituției precizează că ”astăzi, 1 septembrie, în satul Corjova colaboratorii structurilor de forţă din Transnistria au reţinut un grup de jurnalişti al unui post moldovenesc de televiziune care intenţiona să reflecte evenimentele legate de începutul noului an şcolar la gimnaziul din localitate. În pofida faptului că jurnaliştii dispuneau de acreditarea Comisiei Unificate de Control, aceştia au fost reţinuţi pentru efectuarea unor pretinse acţiuni procesuale. Numai după intervenţia insistentă a delegaţiei moldoveneşti în Comisia Unificată de Control cu formularea cerinţelor corespunzătoare, grupul de jurnalişti a fost eliberat. Lucrul grupului a fost însă zădărnicit, punerea pe post a reportajului planificat de la manifestaţiile festive aşa şi nu a avut loc, iar jurnaliştii au fost nevoiţi să se întoarcă în Chişinău”.

Potrivit comunicatului, ”trezeşte nedumerire lipsa unei reacţii cuvenite la incidentul care a avut loc din partea reprezentanţilor Comandamentului Militar Unit al Forţelor de Pacificare, ceea ce constituie o dovadă în plus a existenţei unor neajunsuri serioase în activitatea operaţiei de pacificare, formatul şi atribuţiile căreia impun revizuirea lor conceptuală”.

”Chişinăul califică acest incident drept un nou gest neprietenos din partea Tiraspolului îndreptat spre crearea premeditată a unei atmosfere conflictuale în procesul de reglementare a problemei transnistrene, precum şi spre agravarea situaţiei în Zona de Securitate”, se mai spune în comunicatul de presă difuzat de Biroul pentru reintegrare.

(Editor L. Alcază)

img15005759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!