ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni a fost inaugurată o grădiniţă renovată din grantul oferit de Guvernul României

13:02 | 25.09.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. O grădiniţă din oraşul Ungheni a fost inaugurată ieri după lucrări de renovare. Pentru acestea s-au cheltuit peste trei milioane de lei, bani alocaţi din grantul oferit de Guvernul României, informează MOLDPRES.

Grădinița „Andrieş” din Ungheni este una din cele 774 de instituții preşcolare din R. Moldova  care au beneficiat de „Programul de asistență tehnică și financiară”, acordat de Guvernul României.  Valoarea totală a grantului este de 20 de milioane de euro, iar gestionarea acestuia a fost efectuată prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Mircea Eşanu, director executiv al FISM, a declarat la ceremonia de inaugurare că timp de un an, cît se implementează programul, au fost reparate 524 de grădiniţe, ceea ce înseamnă circa 75% din instituţiile beneficiare. „La 200 de grădiniţe a fost schimbat acoperişul, în 150 de instituţii a fost modernizat sistemul de încălzire, or, 50 dintre acestea iarna trecută încă se încălzeau cu sobe. E bine pentru copii şi o economie pentru administraţiile locale”, a  menţionat Eşanu.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca, şi-a exprimat speranţa că graţie competenţei FISM pînă la sfîrşitul anului vor fi finalizate toate lucrările prevăzute de proiect. „Veștile bune, totuși, nu se încheie. Recent, Guvernul României şi-a asumat angajamentul de a sprijini educația preșcolară din R. Moldova, anunţînd că în curînd o nouă sumă de cinci milioane de euro va fi virată în contul aceluiași program”, a specificat ambasadorul.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15006353

img15006353

img15006353

img15006353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!