ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul a discutat cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere

09:31 | 13.10.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Premierul Valeriu Streleț, însoțit de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, a avut ieri, în cadrul vizitei de la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Oficialii s-au referit, în mod special, la procesul de implementare a Acordului de Asociere de către Republica Moldova. În particular, interlocutorii au discutat despre reforma din domeniul justiției și luptei cu corupția, precum și privind reforma administrației publice. 

În cadrul întrevederii, Valeriu Streleț și Johannes Hahn au vorbit și despre situația din sectorul bancar, inclusiv despre relansarea cooperării cu Fondul Monetar Internațional. 

Discuțiile dintre cele două părți au mai vizat situația din regiunea transnistreană și evoluțiile înregistrare în procesul de reglementare a conflictului. 

Cei doi oficiali au discutat graficul contactelor între Guvernul Republicii Moldova şi instituţiile europene. Premierul Streleţ a adresat o invitaţie Comisarului Hahn de a efectua o vizită în R. Moldova. 

 (Editor M. Jantovan)

img15006829

img15006829

img15006829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!