ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM a lansat o aplicaţie care le permite deponenţilor celor trei bănci devalizate să afle unde le-au fost transferate depunerile

11:10 | 13.10.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Banca Naţională a Moldovei (BNM) a plasat pe pagina sa web oficială o aplicaţie care permite deponenţilor Băncii de Economii, Unibank şi Băncii Sociale  să afle simplu şi rapid în ce bancă le-au fost transferate mijloacele băneşti, informează MOLDPRES.

Depozitele care nu au fost solicitate de clienții Băncii de Economii au fost transferate, la 12 octombrie, către Victoriabank, Moldindconbank, FinComBank, Comertbank şi EuroCreditBank. Depunerile de la Banca Socială au fost transferate în reprezentanțele Victoriabank,  Moldindconbank și FinComBank, iar depozitele Unibank au fost preluate de către Victoriabank și Moldindconbank.

Deponenții celor trei bănci care urmează sa fi lichidate vor avea acces la mijloacele lor bănești în sediile băncilor menționate,  cu păstrarea condițiilor contractuale inițiale, cu începere din 19 octombrie.

Anterior s-a anunţat că o decizie privind lichidarea Băncii de Economii, Unibank şi Băncii Sociale ar trebui să fie luată de BNM pînă la 16 octombrie.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

 

img15006836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!