ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Presa olandeză: Anchetatorii au concluzionat că zborul MH17 a fost doborît de o rachetă BUK

12:30 | 13.10.2015 Categorie: Externe

Amsterdam, 13 oct. /MOLDPRES/. Zborul MH17 prăbușit în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei a fost doborît de o rachetă sol-aer de tip BUK lansată dintr-o zonă controlată de rebelii proruși, au concluzionat anchetatorii internaționali însărcinați cu stabilirea cauzelor tragediei, scrie marți cotidianul olandez Volkskrant, citat de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

Publicația olandeză citează trei surse care "au contribuit la finalizarea raportului" asupra prăbușirii aeronavei.

Biroul olandez pentru Securitate (OVV) urmează să prezinte marți oficial concluziile raportului, la 15 luni de la prăbușirea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur și care a fost doborît într-o zonă afectată de lupte între separatiștii proruși și forțele guvernamentale ucrainene.

În tragedie și-au pierdut viața toate cele 298 de persoane aflate la bord, două treimi dintre victime fiind olandezi.

Ucraina și SUA susțin că avionul a fost doborît de separatiști proruși cu o rachetă sol-aer de tipul BUK, ce le fusese furnizată de Rusia. De cealaltă parte, Moscova respinge acuzațiile și atribuie forțelor ucrainene responsabilitatea pentru această tragedie.

 

 

/Editor M.Cucu/

img15006841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!