ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărîrea de Guvern privind stabilirea cantității substanțelor narcotice este constituțională

13:13 | 13.10.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea deputatei Elena Bodnarenco şi a recunoscut drept constituţională hotărîrea de Guvern privind aprobarea listei substanțelor narcotice, psihotrope și a plantelor care conțin astfel de substanțe, depistate în trafic ilicit, precum și cantitatea acestora, informează MOLDPRES.

În textul sesizării se spunea  că ”Guvernul nu are dreptul să aprobe cantitatea substanțelor narcotice, ci doar lista acestora, deoarece hotărîrea respectivă contravine dispoziţiilor mai multor articole din Legea supremă”.

Potrivit Curții Constituționale, Executivul are dreptul să stabilească ce cantitate de droguri este considerată mare sau mică.

Hotărîrea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img15006842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!