ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orarul zborurilor pe ruta Chişinău-Moscova nu va fi modificat în pofida interdicţiilor între Ucraina şi Rusia

15:02 | 13.10.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Orarul şi frecvenţa zborurilor pe ruta Chişinău-Moscova nu vor fi modificate în pofida interdicţiilor impuse de Federaţia Rusă companiilor ucrainene şi respectiv sistării zborurilor companiilor ruseşti spre Ucraina, a anunţat astăzi Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Interdicţiile intră în vigoare de la 25 octombrie, cînd vor fi sistate zborurile companiilor ucrainene spre Rusia și ale celor rusești spre Ucraina. Potrivit directorului Autorităţii Ucrainene pentru survol, Dimitri Babeiciuk, interdicția pentru zbor se va menține pînă la suspendarea restricţiilor impuse de Federația Rusă pentru companiile aeriene din Ucraina. Totodată, survolul spațiului aerian al Ucrainei rămîne a fi realizat în aceleași condiții ca pînă în prezent. Interdicțiile reciproce de survol sînt valabile doar pentru avioanele militare și zonele de conflict.

„Zborurile operate de către toate companiile aeriene, care efectuează curse regulate din Chișinău spre destinațiile din Rusia, nu cad sub incidența acestor interdicții”, precizează Autoritatea Aeronautică Civilă.  Companiile  rusești, care operează cursa Moscova-Chișinău, efectuează zborurile în conformitate cu planurile de zbor aprobate de către EUROCONTROL.

Subiectul devierii zborurilor ține exclusiv de competența Autorităților Aeronautice din Rusia și Ucraina, inclusiv modul în care acestea vor coordona eliminarea acestor interdicții bilaterale.

Potrivit datelor Aeroportului Internaţional Chişinău, pe direcţia Moscova operează zboruri cinci companii, inclusiv AIR Moldova,  AEROFLOT şi Ural Airlines. În total sînt efectuate 15 curse pe această destinaţie, inclusiv opt zilnice.  

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img15006850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!