ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Cultural German din R. Moldova a fost acreditat de Institutul Goethe din Bucureşti

18:20 | 13.10.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Germaniei la Chişinău a organizat astăzi în capitală ceremonia de înmînare a certificatului de acreditare, oferit de Institutul Goethe din București Centrului Cultural German „Akzente” – unicul său partener acreditat în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat miniștrii Culturii, Monica Babuc, Educaţiei, Corina Fusu, Ambasadorul Germaniei  la Chişinău, dna Ulrike Knotz,  directorul Institutului Goethe, Evelin Hust, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Valeriu Matei, directorul Centrului Cultural German Corina Gîrla, oameni de cultură şi artă.

În alocuţiunea sa Ambasadorul Germaniei în R. Moldova a menţionat că astăzi este o zi însemnată pentru relaţiile culturale moldo-germane - Centrul Cultural Akzente” obţine Certificatul Institutului Goethe.

„Începînd de astăzi „Akzente” poate elibera certificatele lingvistice ale Institutului Goethe, recunoscute la nivel internaţional şi înalt apreciate. În spate este o colaborare îndelungată şi fructuoasă dintre „Akzente” şi Goethe-Institut. Aceasta reprezintă o componentă importantă a relaţiilor noastre bilaterale”, a remarcat Ambasadorul Ulrike Knotz.

Potrivit diplomatului, relaţiile dintre R. Moldova și Germania sînt intense şi prietenoase. „Însă ce înseamnă aceasta la modul concret? Contactele dintre politicieni şi diplomaţi, oricît de intense ar fi acestea, rămîn pînă la urmă abstracte, dacă nu se bazează pe un fundament solid din sentimente de prietenie şi interes mutual între oameni. Şi pentru aceasta nu există un mijloc mai bun decît schimbul cultural, în special învăţarea limbii”, a constatat Ulrike Knotz.

Centrul Cultural German a fost deschis în R. Moldova în 2007. El şi-a început activitatea cu 10 cursanţi, iar actualmente sînt cîte 400 anual. Pînă în prezent aici au însuşit limba germană peste o mie de persoane. În afară de cursurile de limba germană, centrul oferă un program cultural. Astfel, în această săptămînă, la Chişinău se află regizorul Veit Helmer, cu filmul „Oraşul Alandola”, care va fi proiectat astăzi la Cinematograful „Odeon” din capitală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15006855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!