ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania de promovare a modului sănătos de viaţă va continua la Chişinău

17:48 | 13.10.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină invită locuitorii şi oaspeţii capitalei să participe la un şir de activităţi din cadrul campaniei „Spune DA pentru SĂNĂTATEA TA!”, care vor fi desfăşurate miercuri, 14 octombrie, pe aleea principală din parcul „Valea Trandafirilor” din Chişinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit unor surse de la CNAM, programul evenimentelor va începe la ora 11:00. Cei prezenţi la manifestare îşi vor putea achiziţiona produse ecologice la tîrgul „BioFest”. De asemenea, ei vor putea vedea în cadrul atelierului „Gătim sănătos cu produse ecologice” cum pot fi combinate alimentele pentru asigurarea unui regim alimentar sănătos. 

În corturi special amenajate vor fi oferite consultaţii medicale gratuite, cum ar fi măsurarea nivelului de zahăr în sînge, al tensiunii arteriale.  

Startul cursei de ciclism pentru amatori va fi dat la ora 12:00, din staţia terminus de troleibuz (str. Alba Iulia). Cursa va avea următorul traseu: str. Alba Iulia—str. Ion Creangă—str. Mihai Viteazul—str. Albişoara—bd. Iuri Gagarin—bd. Decebal—parcul „Valea Trandafirilor”. 

Persoane de toate vîrstele vor avea ocazia să ia parte la diverse jocuri, competiţii sportive cu premii. În acelaşi timp, antrenori de fitness vor prezenta exerciţii fizice, la care se vor putea alătura toţi doritorii. 

Pe tot parcursul evenimentului va avea loc un concert de muzică populară şi de estradă cu participarea mai multor interpreţi şi formaţii autohtone. 

Activităţi de promovare a modului sănătos de viaţă vor mai fi organizate în acest an în satul Ciorescu (18 octombrie), precum şi în oraşele Ungheni (24 octombrie), Bălţi (25 octombrie), Soroca (31 octombrie) şi Cimişlia (1 noiembrie).

(Editor M. Jantovan)

img15006856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!