ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul condus de Premierul Valeriu Streleț a fost demis

13:54 | 29.10.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri condus de Premierul Valeriu Streleț a fost demis astăzi în baza unei moțiuni de cenzură susținută de deputații PD, PSRM și PCRM, relatează MOLDPRES.

După patru ore de dezbateri cabinetul condus de Valeriu Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați, inclusiv cei din fracțiunea democraților. Potrivit liderului PD Marian Lupu, votul de neîncredere este adresat Premierului Streleț și nu politicianului care are dreptul să se comporte cum vrea. “Premierul a fost votat și de PD să facă treabă la Guvern și să rezolve problemele oamenilor. În ultimele două săptămîni se ocupă numai de partid. Noi îi reproșăm Premierului Streleț că împreună cu Vlad Filat au stat în spatele Platformei DA care lupta împotriva partidelor din alianță. Ne-au mințit și pe noi, și poporul. Acest comportament nu este normal într-o alianță proeuropeană. De asemenea îl acuzăm pe Prim-ministru de obstrucționare a anchetei în cazul BEM.  Și în plus actuala alianță nu are majoritate parlamentară”, a opinat Lupu. 

El a specificat că PD nu va face coaliție cu partidele de stînga și nu va contribui la deturnarea parcursului european al R. Moldova. “PD este gata să negocieze ca în cîteva zile să avem o alianță, un Guvern și o majoritate parlamentară. Va fi un test pentru noi și vom vedea ce stă după declarațiile tari privind parcursul european”, a adăugat președintele democraților.

Potrivit lui Streleț, situația  în R. Moldova devine critică. „Acum nu se dorește menținerea stabilității politice, se dorește menținerea situației actuale. Noi nu vom participa la aceasta afacere, pot fi inventate diverse motive, iar votul de astăzi a fost un important test. Să nu contați pe participarea noastră la susținerea actualului sistem, debarasați-vă de captivitatea unui singur om”, a spus Streleț.

Un număr de 18 deputați, printre care cei din fracțiunea PL au votat împotriva moțiunii de cenzură.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img15007298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!