ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism de 6,8 grade a avut loc în Chile

11:40 | 07.11.2015 Categorie: Externe

Santiago de Chile, 7 nov. /MOLDPRES/. Un seism cu o magnitudine de 6,8 grade s-a produs sîmbătă în Chile, în zona de coastă, dar nu au fost relatate pagube materiale, iar Marina a afirmat că nu există indicii de tsunami, relatează Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit Institutului american de geologie USGS, epicentrul seismului a fost localizat la circa 100 km sud de portul chilian Coquimbo (nord) și la o adîncime de 36 de km. El s-a produs la ora 4,32 locală (7,32 GMT) și i-a trezit din somn pe locuitorii capitalei țării, Santiago de Chile, situată la 300 km spre sud.

Marina chiliană a emis inițial o alertă de valuri tsunami mici în apropiere de zona de coastă, dar a anulat-o ulterior.

Nu există deocamdată relatări referitoare la întreruperi în alimentarea cu energie electrică în zonă.

Chile reprezintă una dintre cele mai importante regiuni seismice active din lume și clădirile au fost proiectate ca să reziste la cutremurele periodice.

 

/Editor M.Cucu/

img15007579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!