ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Cahul a pregătit mai multe activități cu ocazia Hramului oraşului

10:00 | 21.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Locuitorii oraşului Cahul sărbătoresc astăzi Hramul localităţii, cînd creştinii ortodocşi de stil vechi îi prăznuiesc pe Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu acest prilej Primăria Cahul a pregătit un program cu mai multe acţiuni filantropice şi culturale, informează MOLDPRES.

Programul de sărbătoare a demarat în dimineaţa zilei cu un serviciu divin oficiat la Catedrala Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, după care în diferite sectoare ale oraşului vor fi organizate mese de binefacere.

Pe parcursul zilei, cahulenii şi oaspeţii oraşului sînt invitaţi să viziteze un vernisaj tematic la Muzeul Ţinutului Natal. La Şcoala de arte plastice a fost inaugurată o expoziţie de pictură şi artizanat, iar în Piaţa Independenţei va avea  loc o expoziţie de porumbei şi păsări decorative.

Mai multe evenimente vor avea loc în Piaţa Horelor, unde este planificat  un program artistic de anvergură cu genericul “Cahul, fii binecuvîntat!”, susţinut de tineri talentaţi din localitate. Tot aici Fondul pentru tineri va organiza un flash-mob dedicat Hramului oraşului.

În seara zilei, la Cahul este aşteptată formaţia “Proconsul” din România care va susţine un concert în Piaţa Horelor, urmat de evoluarea artiştilor locali. Sărbătoarea va culmina cu o horă mare şi focuri de artificii.

Contactate de MOLDPRES, surse din cadrul Primăriei Cahul au menţionat că la întocmirea programului de sărbătoare s-a pus accent pe acţiunile filantropice. “Ne-am dorit să fie sărbătoare pentru toată lumea, indiferent de condiţia materială, de aceea am organizat activități inclusiv pentru cahulenii de vîrstă înaintată și persoanele defavorizate, care includ cadouri, ajutoare şi mese de caritate”, au spus la Primăria oraşului.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15008029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!