ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie a unor pictori din România a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

17:39 | 24.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei „Salonul municipal de  artă plastică, Oradea 2015”, din România,  relatează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de instituția-gazdă în comun cu Muzeul Ţării Crişurilor şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea,  România, profesorul universitar Aurel Chiriac a  menţionat că expoziţia cuprinde 70 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă, semnate de 42 de plasticieni.

„Privind tablourile expuse (realizate în ulei, acril, guaşă, tempera), sculpturile (din lemn, metal, piatră), dar şi piesele de artă decorativă (textile, sticlă, ceramică), ne dăm seama că avem de-a face cu tot atîtea universuri cîţi artişti sînt prezenţi la acest Salon, organizat în fiecare an în oraşul nostru. Orice operă este un eveniment al adevărului şi sîntem aici cu ceea ce avem mai bun în noi”, a subliniat prof. Aurel Chiriac.

Potrivit directorului Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbîrnea, expoziţia este organizată în urma unui acord de colaborare semnat cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

„Arta orădeană este interesantă şi e bine cotată în întreg spaţiul românesc”, a accentuat Tudor Zbîrnea.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 16 decembrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15008131

img15008131

img15008131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!