ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul de la Comrat a decis să lichideze instituţia publică “Gagauz konţert”

16:02 | 25.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Executivul UTA Gagauz-Yeri a decis în şedinţa de astăzi să lichideze instituţia publică „Gagauz konţert”, transmite MOLDPRES.

Potrivit viceguvernatorului autonomiei pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglu, au fost mai multe motive pentru a închide principala organizaţie concertistică din regiune. „La planificarea bugetului autonomiei pentru 2015 Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri a hotărît să blocheze conturile întreprinderii pînă nu va fi prezentat un raport de activitate a acesteia. Documentul a fost întocmit în iulie curent, însă nu în conformitate cu cerinţele ce se impun”, a menţionat Tanasoglu.

Un alt raport de activitate a fost prezentat la şedinţa de astăzi a executivului de către directorul interimar al instituţiei, Mihail Rezuneţ.  

„Această întreprindere a fost constituită în 2013 cu scopul de a păstra şi a dezvolta cultura şi tradiţiile găgăuze. Statutul organizaţiei prevede unificarea colectivelor artistice din autonomie, însă la ora actuală din „Gagauz konţert” face parte doar o fanfară”, a spus Rezuneţ. Acesta a explicat că instituţia lucrează cu multiple încălcări de legislaţie, în special financiare.

„Conform statutului, sursele de finanţare ale organizaţiei sînt transferurile de la bugetul de stat şi veniturile proprii de la activitatea de bază. Or, singurul venit al întreprinderii au fost alocațiile de stat, care în anul 2014 s-au estimat la circa un milion de lei”, a menţionat Mihail Rezuneţ, citat de gagauzinfo.md.

Ca urmare executivul de la Comrat a decis să lichideze din 1 decembrie 2015 instituţia publică „Gagauz konţert”, iar direcţia de profil să ia la control procesul de achitare a plăţilor angajaţilor întreprinderii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15008174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!