ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupuri de horticultori din două raioane vor primi peste 570 mii de dolari pentru dezvoltarea afacerilor

17:47 | 25.11.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Comisia de evaluare a dosarelor din cadrul Programului de granturi investiționale ”Acces la piețele de desfacere” al proiectului Agricultura Competitivă în Moldova a aprobat spre finanțare încă două granturi în valoare totală de 571,8 mii de dolari SUA, pentru grupurile de producători horticoli din Ocnița și Ialoveni, informează MOLDPRES.

”Dosarele au fost depuse în cadrul ultimului apel al Programului de granturi lansat în septembrie curent, data limită al căruia expiră la 31 decembrie 2015”, a precizat Olga Sainciuc, coordonatorul Programului de granturi.

Grupul de producători VISAD FRUCT din satul Lincăuți, raionul Ocnița, vor primi un grant în sumă de 293,5 mii de dolari. Proiectul investițional estimat la 787,5 mii de dolari prevede construcția unui depozit frigorific cu o capacitate de păstrare de 800 tone, instalarea unei linii de sortare capabile să proceseze 5 tone de mere pe oră și procurarea unui stivuitor.

Al doilea grant aprobat este de 278 mii dolari SUA și a fost solicitat de șase membri ai cooperativei agricole din satul Costești, raionul Ialoveni. Proiectul investițional al fermierilor, specializați în producerea de struguri de masă, este estimat la 743,3 mii dolari SUA și prevede construcția unui depozit frigorific de 390 tone și instalarea unei linii de sortare cu o capacitate de 2 tone/oră.

”Fermierii din Costești au și accesat grantul, datorită resurselor proprii disponibile. Apropo, satul Costești este eminent prin faptul, că s-ar putea să fie unicul sat din Moldova în care sînt amplasate trei depozite frigorifice dotate cu linii de sortare”, a menționat Olga Sainciuc.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img15008178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!