ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţi din R. Moldova s-au întîlnit cu reprezentanţii Aviaţiei Civile din Afganistan

16:12 | 26.11.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Autorităţile din Moldova au cerut astăzi reprezentanţilor oficiali din Afganistan să furnizeze Chişinăului în regim de urgenţă informaţiile necesare în cazul elicopterului doborît în această țară. Solicitarea a fost făcută de către directorul Autorităţii Aeronautice Civile a R. Moldova, Mircea Maleca în cadrul unei întîlniri în Canada, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Autorităţii Aeronautice nominalizate a precizat că întrevederea a avut loc cu prilejul unei reuniuni la sediul central al Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) din Montreal, Canada.

Reprezentanţii Aviaţiei Civile din Afganistan au declarat că depun toate eforturile necesare pentru colectarea informaţiei şi asigurarea schimbului de date pentru soluţionarea problemei.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova, împreună cu compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA au confirmat astăzi decesul unui cetățean al Republicii Moldova, membru al echipajului, identitatea căruia deocamdată nu a fost confirmată oficial.

Un elicopter care aparține unei companii din Moldova a fost împuşcat şi capturat la 24 noiembrie de către militanții Statului Islamic, în Afganistan. La bordul acestuia se aflau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni. Ulterior trupele speciale afgane ajunse la fața locului au descoperit patru cadavre dintre care unul ar fi din rîndul echipajului. În prezent nu se cunoaște deocamdată nimic despre soarta celorlalte 17 persoane, acum fiind desfășurate căutări.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img15008213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!