ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două parcuri noi au fost plantate în cadrul Campaniei ecologice de toamnă din Ungheni

13:48 | 27.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Două parcuri noi au fost plantate în oraşul Ungheni în cadrul unei campanii ecologice, iniţiate în toamna curentă de primăria localităţii. La lucrări au participat administraţia publică  locală, organizaţii publice, instituţii de învăţămînt şi întreprinderi private, informează MOLDPRES.

Conform primăriei, au fost plantaţi peste cinci sute de puieţi de tei şi arţar în scuarul Cartierului Tinereţii şi în parcul din sectorul Ungheni-Vale. Specialiştii susţin că lucrările de înverzire au avut nu doar scopul să înfrumuseţeze şi să înverzească oraşul, dar sînt şi utile pentru infrastructura oraşului.

„În zonele respective apele freatice sînt prea aproape de suprafaţă, iar construcţiile pe acest teritoriu sînt practic imposibile, de aceea ne-am gîndit că cea mai potrivită soluţie ar fi să amenajăm aici nişte parcuri frumoase”, a afirmat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.

Totodată, edilul a subliniat că pe viitor primăria şi-a propus să aducă în ordine izvorul din sector, transformîndu-l într-un rîuleţ.

Parcurile create în această toamnă au nevoie de îngrijire şi întreţinere, iar pentru aceasta primăria a stabilit parteneriate cu instituţiile din oraş. „Am iniţiat parteneriate pentru zonele verzi în cadrul cărora instituţiile de învăţămînt vor lua sub patronaj anumite spaţii din oraş. Colaborarea a fost deja acceptată de Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră din Ungheni”, a subliniat Alexandru Ambros.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15008237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!