ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Corpul pilotului ucis a fost recuperat de Turcia și va fi predat Rusiei

12:02 | 29.11.2015 Categorie: Externe

Ankara, 29 nov. /MOLDPRES/. Corpul pilotului ucis după doborîrea de către aviația turcă a unui avion militar rus săptămîna trecută a fost adus în Turcia și va fi predat Rusiei la solicitarea Moscovei, a declarat duminică premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează Reuters și AFP, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

"Corpul pilotului care și-a pierdut viața după încălcarea spațiului aerian (turc) ne-a fost predat la frontiera (siriană) noaptea trecută", a afirmat Davutoglu în cadrul unei conferințe de presă la Ankara, înainte de pleca spre Bruxelles unde urmează să participe la summitul UE-Turcia pe problema migrației.

Un diplomat rus se va deplasa duminică în compania unui reprezentant al armatei turce în regiunea Hatay, la frontiera siriană, unde i se va preda corpul pilotului ucis, a adăugat el.

Corpul neînsuflețit este tratat conform tradiției ortodoxe, a precizat premierul turc.

Davutoglu a afirmat totodată că avînd în vedere faptul că în Siria acționează coaliții diferite cu obiective diferite, incidente similare doborîrii avionului rus s-ar putea produce dacă nu există o coordonare și un schimb de informații.

Potrivit Statului Major al armatei ruse, un avion de vînătoare Su-24 a fost doborît de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susține contrariul, afirmînd că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat „de zece ori timp de cinci minute”, înainte de a fi doborît de o rachetă lansată de un F-16.

(Editor A. Răileanu)

 

img15008288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!