ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un monospectacol de Ziua Naţională a României va prezenta la Soroca actriţa Tania Popa

14:05 | 30.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti Tania Popa, originară din R. Moldova, va prezenta astăzi la Palatul de Cultură din Soroca monospectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar, cu ocazia Zilei Naţionale a României, marcată pe 1 decembrie, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.

Solicitat de MOLDPRES, directorul ICR Valeriu Matei a menţionat că prima reprezentaţie a acestui spectacol a avut loc ieri la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” din capitală.

Potrivit sursei citate, în spectacol Tania Popa spune cu mult umor și talent povestea dramatică a unei femei care își pierde familia și devine prostituată. Actrița interacţionează cu publicul tot timpul spectacolului, vorbind despre filme, regizori şi actori, cîntînd şi dansînd, într-o permanentă schimbare de registru. 

Contactată de agenţie, Tania Popa a afirmat că  acesta  este cel de-al cincilea turneu al ei în R. Moldova.”De cîte ori revin să joc acasă, am emoţii deosebite. „Fata din curcubeu” este spectacolul cel mai iubit din cariera mea. Mă bucur că în R. Moldova el este perceput mai bine decît în alte părţi”, a accentuat actriţa.

Tania Popa s-a născut  pe 19 ianuarie 1973 în Căuşeni, Republica Moldova. În 1994 a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.  A debutat la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” în 1993. În prezent este actriţă la Teatrul Naţional din capitala României. Cariera ei teatrală numără peste 20 de roluri şi un repertoriu impresionant. De asemenea, a jucat  în peste 10 filme, unul dintre ele fiind „Patul lui Procust”, care în 2002 a participat la Festivalul de Film din Berlin.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15008308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!